Обрати сторінку

Нещодавно директорка ВСП “Калуський фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій ІФНТУНГ” Ганна Ярославівна Тимків мала нагоду бути учасником конференції “ІТ – індустрія як спосіб вирішення гострих соціальних проблем учасників АТО та вимушених переселенців”.

Ця конференція ставить собі за мету:

• актуалізувати проблему соціалізації учасників АТО та вимушених переселенців, шляхом демонстрації нових дієвих можливостей в сфері електроніки та інформаційних технологій;

• звернути увагу молоді до Embedded – розробки, як до однієї із найбільш затребуваних професій в ІТ – індустрії;

• сформулювати за допомогою ІТ технологій нові підходи до організації навчального процесу в умовах проблем, пов’язаних із «карантинним навчанням» та навчанням дітей на окупованих територіях.

“Хочу виразити слова вдячності організаторам конференції. Враження дуже позитивні: в складних умовах хтось шукає причини невдач, а хтось шукає можливості покращити ці обставини – саме за другим принципом діють засновники компаній “IT Країна” та “Розумна Українська Автоматика”. Обидва проекти дуже актуальні сьогодні, коли ми переходимо до «цифрового» життя та, особливо, дистанційного навчання. З великою цікавість слухала перспективи “IT Країна”, оскільки навчання в умовах карантину вимагає саме такого концепту – не просто оцінювати знання дитини «знає-не знає», а аналізувати і вказувати що саме необхідно доопрацювати, на що звернути увагу, де «вузьке» місце чи «пробіли». Але найбільш цікавим буде всеукраїнський досвід в проведенні занять. І насамкінець – ми просто зобов’язані навчити наших дітей критичному мисленню. Маємо надію, що співпраця з даними компаніями дасть змогу організувати навчальний процес з новими дієвими підходами та студенти зможуть отримати хороший практичний досвід” – поділилася враженнями Ганна Ярославівна.