Обрати сторінку

Наші студенти не лише добре вчаться, а й активно проявляють свою громадянську позицію.

В 9-річницю Революції Гідності в нашому рідному місті, на Площі перед пам’ятником Роману Шухевичу відбувся патріотичний захід “Ми гідні жити в мирі та свободі”. Учасники заходу віддали шану полеглим героям, завдяки яким була, є і завжди буде Україна. Саме 21 листопада 2013 року відбулися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Виступили і донесли настрої майданівців молоді люди – студенти нашого коледжу – Максим Процак, Владислав Каблак, Владислав Василишин, Роман Крук, Артур Гаврилів, Володимир Тимків. Їх присутність нагадувала, що тоді, в 2013, на Майданах всієї країни також були студенти, багато яких тепер захищають Україну на фронті повномасштабної війни.

Саме молодь завжди була рушійною силою до демократичних змін в Україні, саме в її руках наше вільне квітуче майбутнє!

В ці хвилини коли лунала “Вічная пам’ять”, в небо знялися і полетіли птахи, що також дуже символічно. Роман Шухевич вкритий шапкою снігу, ніби теж прийшов на віче і ніс почесну варту Майдану на цій не дуже багатолюдній, але дуже патріотичній барикаді…”