Обрати сторінку

1 грудня 2021 року в центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбувся “круглий стіл” «День, що змінив Україну», приурочений 30-ій річниці Всеукраїнського референдуму щодо незалежності України, на якому волевиявленням народу було підтверджено Акт проголошення незалежності України, ухваленого Верховною Радою 24 серпня 1991 року.

З вітальним словом виступила директор коледжу Ганна Ярославівна ТИМКІВ, яка наголосила, що на Всеукраїнському референдумі було прийнято доленосне рішення, виборці вирішили жити у незалежній та суверенній державі. Розпочався новий виток в історії розвитку української державності. Після результатів голосування Україну почали визнавати іноземні країни, як повноцінного суб’єкта міжнародних відносин.

Студентка 3 курсу спеціальності «Право» Адріана ТОМАЩИК виступила із доповіддю «Всеукраїнський референдум в питаннях та відповідях». Присутні отримали загальну інформацію про порядок призначення та проведення референдуму.

Під час заходу усі присутні переглянули відеоролик Олександра ПІДЛІСНЮКА про участь калушан у референдумі 1991 року. Також поділилися своїми споминами безпосередні учасники тих подій Євген ГІРНИК, Богдан РОМАНЮК, Ігор СМЕТАНСЬКИЙ та інші.

Модератором заходу був викладач коледжу Олег Григорович ОНИСЬКІВ.

Учасники “круглого столу