Обрати сторінку

ШКОЛА ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ коледжу створена з метою формування у педагогів високих професійних компетентностей, потреби в постійному саморозвитку і самовдосконаленні, реалізації принципів науковості та системності у підготовці висококваліфікованих фахівців. Засідання проводяться відповідно до плану роботи, затвердженого методичною радою коледжу.

✅ 25 травня відбулося чергове засідання, на якому було розглянуто й обговорено ряд важливих питань. Зокрема, присутні педагогічні працівники мали змогу послухати цікаву доповідь викладачки української мови й літератури Ірини ІВАШКО на тему «Як залучити пасивних студентів до навчання». Доповідачка розповіла про важливість мотивації у навчальному процесі, запропонувала стратегію «High touch» (індивідуальний дотик) – тісну взаємодію та інтенсивний зв’язок між усіма учасниками освітнього процесу, ефективну мотиваційну рамку здобувачів освіти, а також запропонувала практичні поради для активного залучення студентів до навчання.

✅ Викладач фізичного виховання Олег ПЕЛЕХ презентував свою доповідь на тему «Я обираю здоровий спосіб життя», у ході якої було визначено, що стан здоров’я людини залежить на 20% від спадковості, на 10% – від рівня розвитку медицини, на 20% – від стану довкілля, на 50% – від способу життя.

☝️ Завжди важливо пам’ятати, що людське здоров’я – це цілісна система, яка залежить багатьох факторів. Психічне, духовне, фізичне здоров’я та соціальне благополуччя взаємопов’язані. Тому, дійшли висновку, що дотримання правил здорового способу життя — найкращий шлях до зміцнення здоров’я та досягнення успіху в житті!

✍️ Рефлексією засідання стала вправа “Валіза. М’ясорубка. Сміттєва корзина”, під час якої слухачі доповідей повинні були занотувати на окремих аркушах усе найважливіше, що отримали від заняття, що бажають забрати з собою та використати у своїй роботі (“валіза”); те, що виявилося цікавим, але його ще потрібно переосмислити (“м’ясорубка”); те, що було непотрібним, чого не використовуватимуть у педагогічній діяльності (“корзина”). Написане приклеювали до малюнків із відповідним зображенням. У підсумку виявилося, що до “валізи” й “м’ясорубки” відправилося багато записаних думок колег, а до “корзини” – жодної, тобто всі рекомендації, висвітлені в доповідях, знайшли своїх поціновувачів і будуть використані й опрацьовані в процесі викладацької діяльності.

🔥 Було цікаво та пізнавально!